ХИДРОЗОЛ® НВМ PRO (SBS-РЕP) – Хидроизолационна мембрана от SBS модифициран битум, с посипка и армировка от полиестер

Свойства

  • отлична гъвкавост при изключително ниски и високи температури (-25°C до +100°C);
  • дълготрайно финишно хидроизолационно покритие за плоски и наклонени покриви;
  • за полагане на трудни за обработка повърхности със сложна геометрия и много ъгли;
  • отлично поведение в корозионна среда (киселини дъждове, индустриални газове и др.);
  • SBS-Premium модификация на битума;
  • повишена устойчивост на UV-лъчи и стареене;

Предназначение

ХИДРОЗОЛ® НВМ PRO (SBS-PEP) е високоеластична хидроизолационна мембрана, която осигурява сигурна и трайна защита от проникване на вода. Изработена е от двустранно наслоен върху армировка от полиестер висококачествен битум. Изключително високата SBS- Premium модификация на битума с еластомерни полимери осигурява отличната гъвкавост на мембраната при много ниски температури. Тя също така гарантира и нейният изключително дълъг живот (25 г.) и устойчивост на стареене в екстремно широк температурен диапазон (-25°C  до  +100°C),  без да се влияе от чести и резки промени в температурата на околната среда.

Полиестерната армировка повишава здравината на мембраната и я прави високо еластична и разтеглива. Тя е идеална за полагане върху трудни за обработка повърхности със сложна геометрия и много ъгли, където е необходима голяма гъвкавост на битумната хидроизолация за да заеме стабилна позиция. Въпреки голямото удължение на опън, което тя притежава, мембраната не се разкъсва или пробива лесно. Запазва се също така и нейната водонепропускливост при изменения на температурата в околната среда.

ХИДРОЗОЛ® НВМ PRO (SBS-PEP) се използва като еднослойна хидроизолация или като завършващо покритие при многослойни хидроизолации (върху битумни мембрани без посипка) на плоски и наклонени покриви. Подходяща е и за подземни и динамично натоварени хидроизолации (канали, тунели, паркинги, мостове и др.).

Мембраните са покрити с посипка от цветни минерални шисти (сива, зелена, червена), а от обратната страна – с полиетиленово фолио. Минералната посипка защитава мембраната от механични и външни атмосферни влияния, най-вече от стареене, причинено от ултравиолетово лъчение, а полиетиленовото фолио запазва добрите адхезивни свойства от долната и страна.

Надлъжно, от едната страна на мембраната е оставена непокрита ивица (без посипка) с ширина 8см, която служи за застъпване при полагане. Запояването на мембраните (с помощта на горелка) е изключително здраво и не е необходимо използването на лепила.

Използван правилно, продуктът има експлоатационен срок най-малко 25 години.

Опаковка

Руло 10 м2 с тегло 4,5 кг/м2
Руло 10 м2 с тегло 5,0 кг/м2
Руло 8 м2 с тегло 6,0 кг/м2

Производител:


Подобни продукти