ТЕРМОФЛЕКС® MOSAIC ДЕКОРАТИВНА МОЗАЕЧНА МАЗИЛКА

Свойства

  • силно водоотблъскващи качества
  • устойчивост на големи механични натоварвания
  • висока устойчивост на тежки атмосферни условия и UV лъчи
  • паропропусклива
  • висока адхезия към множество видове повърхности
  • устойчива на замърсявания, обезцветяване и стареене

Предназначение

ТЕРМОФЛЕКС® MOSAIC е готова за нанасяне, тънкослойна пастоообразна мозаечна мазилка, която се състои от натрошени мраморни и гранитни частици с различни форми и размери, преливащи в многообразна гама от цветове. Предназначена е за получаване на защитни и декоративни покрития върху стари и нови минерални основи (цимент, циментови мазилки и шпакловки, сглобяеми елементи от бетон, гипсова шпакловка, гипскартон, гипсофазер и др.) с които има изключително здрава адхезия.

Голямата механична якост на мозаечните мазилки, както и тяхната водо- и студоустойчивост, гарантират дълготрайност на експлоатационните качества на положения слой при уязвими повърхности, подложени на висок човекопоток, променливи атмосферни условия и значително механично въздействие.

ТЕРМОФЛЕКС® MOSAIC се препоръчва за изпълнение на цокъла и елементите в ниските участъци на сградите за употреба и при елементи на сгради, подложени на продължително въздействие на атмосферна и битова влага като стени на открити тераси и балкони.

Мазилката намира приложение също така и при декоративното оформление на архитектурни детайли, акценти и орнаменти както в екстериора на сградите, така и в техният интериор. Подходяща е за изпълнение на повърхности в търговски и офис площи, заседателни зали, помещения за конференции, чакални, магазини и други, където е засилено движението на хора, които често се облягат и допират в стените и при които от финишното покритие, се изисква да бъде устойчиво на механичен натиск и резистентно на цветови промени, избеляване, обезцветяване и почистване. Препоръчва се за полагане и в коридори, стълбища и фоайета.

ТЕРМОФЛЕКС® MOSAIC се използва като завършващо покритие в интегрираните системи за топлоизолиране ТЕРМОФЛЕКС® CLASSIC и ТЕРАПОР® ULTRA и е подходяща както за новопостроени сгради, така и при стари сгради – в процеса на саниране или подобряване на тяхната топлоизолация или фасада.

Опаковка

  • Пластмасови кофи по 25 кг.

Производител:


Подобни продукти